Ανακοίνωση για είσοδο στα νοσοκομεία

Rate this item
(0 votes)

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Σωματείου Ιατρικών Επισκεπτών Βορείου Ελλάδος, Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων και Κλάδων με την έκδοση των ΦΕΚ 430/Β/5.2.2022, 607/Β/12.2.2022 και 766/Β/18.2.2022 που επιτρέπουν την είσοδο μας στα νοσοκομεία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις διοικήσεις τους, για να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος ώστε και εμείς να διασφαλίσουμε τα εργασιακά δικαιώματά μας αλλά παράλληλα να μην δημιουργούνται προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργεία τους.

Κατόπιν προγραμματισμένης συνάντησής μας την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, με τον διοικητή του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, μας εστάλη η παρακάτω ενημέρωση:

Αξιότιμοι συνεργάτες,

Σε συνέχεια της  σημερινής μας συνάντησης , σας ενημερώνουμε  και γραπτώς  ότι ακολουθώντας το τελευταίο ΦΕΚ 430/β/5.2.2022,  οι προϋποθέσεις εισόδου  των Ιατρικών Επισκεπτών στο Νοσοκομείο μας  τροποποιούνται ως εξής:

Εξωτερικά Ιατρεία 

Επιτρέπεται η είσοδος για πλήρως εμβολιασμένους με την πρόσθετη προϋπόθεση της υποχρεωτικής επίδειξης αρνητικού PCR  ή Rapid 48 ωρών (παράκληση για χρήση μόνο της κεντρικής εισόδου, μετά τις 12:00).

Χειρουργεία 

α) έγγραφη επιβεβαίωση του ονόματος του ιατρικού επισκέπτη σε έντυπο, με υπογραφή του Δ/ντη της Χειρουργικής κλινικής ή αντικαταστάτη αυτού, 

β) έγγραφη επιβεβαίωση του ονόματος του ιατρικού επισκέπτη με υπογραφή του Προϊσταμένου Χειρουργείου 

γ) επίδειξη Πιστοποιητικού Εμβολιασμού και 

δ) Αρνητικού PCR εντός 48 ωρών 

Κλινικές

Δεν επιτρέπεται η είσοδος

Σε  περίπτωση νεότερων οδηγιών ή εγκυκλίου, θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως.

Το Σωματείο θεωρεί αναγκαίο και συνιστά στη δεδομένη χρονική συγκυρία, η παραμονή μας στα νοσοκομεία στο πλαίσιο της ιατροφαρμακευτικής ενημέρωσης να είναι ολιγόλεπτη, την αποφυγή διπλών επισκέψεων καθώς και την αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας Covid-19. Σε κάθε περίπτωση αν μας ζητηθεί στην είσοδο, επιδεικνύουμε την επαγγελματική μας ταυτότητα.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι καλούμαστε ως κλάδος να προασπίσουμε το ήθος και το κύρος της επαγγέλματος μας σε μία πραγματικότητα που απαιτεί αφενός τη μέγιστη δυνατή ατομική ευθύνη για θέματα δημόσιας υγείας και αφετέρου ευθυγράμμισης με το σύνολο του θεσμικού και νομοθετικού πλαισίου αλλά και τους δεοντολογικούς κανόνες και αρχές που διέπουν την επιστημονική ιατροφαρμακευτική ενημέρωση.

Τέλος σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου Ιατρικών Επισκεπτών Θεσσαλίας μας πληροφόρησε ότι επιτρέπεται η είσοδος – με βάση τα μέτρα προστασίας των παραπάνω ΦΕΚ - σε όλα τα νοσοκομεία της περιοχής και ώρες 12:00 έως 14:00, ενώ στο Πανεπιστημιακό Λάρισας κάθε Τρίτη και Τετάρτη 12:00 έως 14:00.

Ευχόμαστε σε όλους και όλες υγεία, δύναμη και καλή συνέχεια.

 

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Σ.Ι.Ε.Β.Ε. – Φ.Σ.Ε.Κ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

ΚΑΦΕΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ

 

 

 

Last modified on Πέμπτη, 24 Φεβρουάριος 2022 08:40
Login to post comments

Ακολουθήστε μας

Newsletter

Επισκέπτες

Έχουμε 13 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση