Ανακοίνωση συμπαράστασης στην απεργία υγειονομικών

Rate this item
(1 Vote)

To  Δ.Σ. του Σ.Ι.Ε.Β.Ε - Φ.Σ.ΕΚ.

έχοντας υπόψιν ότι το περιβάλλον των εργαζομένων και οι εργασιακές σχέσεις αλλάζουν δραστικά σε χώρο, χρόνο, αμοιβή, εξειδίκευση,

με ομόφωνη απόφασή του, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του, στο κοινό μέτωπο γιατρών και εργαζόμενων των Δημοσίων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, που κατέρχονται σε 24ωρη απεργία στις 23 Φεβρουαρίου με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.  

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα τους, για μέτρα ενίσχυσης των Δημόσιων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας με μόνιμο προσωπικό και με «γενναία» χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς και άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών των γιατρών και των εργαζόμενων σε αυτά.

Αιτήματα της απεργίας

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων  των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία  απόλυση υγειονομικού, να επιστρέψουν στη δουλειά οι  συνάδελφοι μας που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας με όλα τα ατομικά και συλλογικά μέτρα προστασίας.
  • Άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για επαναφορά των  μισθών μας, των συντάξεων και του εφάπαξ στα επίπεδα πριν  από τις περικοπές του 2012.
  • Επαναφορά του 13ου  - 14ου μισθού.
  • Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.  Άμεση ένταξη στα ΒΑΕ.
  • Άμεση πληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών.  Αυτοτελής φορολόγηση των τακτικών  εφημεριών που είχαμε κατακτήσει με αγώνες και αφαιρέθηκε  με τα μνημόνια. Αφορολόγητες οι πρόσθετες εφημερίες.
  • Κατάργηση της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου ως  προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή στις εξετάσεις για την  ειδικότητα. Κατάργηση κάθε σχεδίου για “foundation year” ή  άλλου είδους φραγμών για τους νέους πτυχιούχους ιατρικής πριν την  έναρξη ειδικότητας.
  • Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό  προϋπολογισμό για το δημόσιο σύστημα υγείας.  Επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έχουν κλείσει όλα τα  προηγούμενα χρόνια.
  • Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας χωρίς όρους και  προϋποθέσεις.

 

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Σ.Ι.Ε.Β.Ε. – Φ.Σ.Ε.Κ.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΚΑΦΕΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

 

 

 

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ

 

 

 

Last modified on Δευτέρα, 21 Φεβρουάριος 2022 22:29
Login to post comments

Ακολουθήστε μας

Newsletter

Επισκέπτες

Έχουμε 6 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση