Δελτίο Τύπου της ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ για το δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου

Rate this item
(0 votes)

Συνάδελφοι

 

       Θυμίζουμε ότι η Ομοσπονδία μας ήταν η πρώτη που στο 7ο Τακτικό Συνέδριο της τον Φεβρουάριο του 2011 καταδίκασε ομόφωνα όχι μόνο τους μνημονιακους νόμους αλλά και τις Κυβερνήσεις που τους ψηφίζουν και αυτούς που τους εφαρμόζουν.

       -« Ή η μνημονιακή πολιτική θα ανατραπεί στο σύνολό της ή θα πρέπει να ξεχάσουμε τις εργατικές κατακτήσεις και τα δικαιώματα όπως τα γνωρίσαμε τον εικοστό αιώνα.» είχαμε διακηρύξει.

          Από τον Ιούνιο του 2012 συμμετέχουμε στο Συντονιστικό των 12 τότε (τώρα έχουν γίνει 15) Ομοσπονδιών που προσπαθούν να δώσουν στο εργατικό κίνημα μια καινούργια κατεύθυνση μακριά από τις γραμμές του συμβιβασμού και της ηττοπάθειας της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ.

          Από τότε τέσσερες μνημονιακες Κυβερνήσεις (Παπανδρέου, Παπαδημου, Πικραμένου και Σαμαρά) ανατράπηκαν από την λαϊκή οργή και οι εκπρόσωποι τους δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους. Το δικομματικό καθεστώς των τελευταίως 40 χρόνων εξαφανίστηκε και τα μνημονιακα κόμματα καταβαραθρώθηκαν.         

      Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, η νεολαία και ο λαός μας δεν ξεχνούν ότι η εφαρμογή αυτών των πολιτικών για 5 χρόνια οδήγησε:

- σε 1,5 εκατομμύρια άνεργους μέσα από το κλείσιμο εκατοντάδων χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, με τη χώρα να κατέχει το ρεκόρ της ανεργίας σε όλη την Ευρώπη,

- σε χιλιάδες αυτοκτονίες συμπολιτών μας που βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς δουλειά, χωρίς φαΐ, χωρίς στέγη και χωρίς μέλλον,

- σε τεράστιες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, στην κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων, στη φτωχοποίηση ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού της χώρας.

- στη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και στην κλοπή και των τελευταίων αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, στο γκρέμισμα του κοινωνικού κράτους, της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής πρόνοιας.

      Ειδικότερα στο χώρο του φαρμάκου είδαμε:

-  την αύξηση της ανεργίας από το 3% το 2009 σε πάνω από 30% σήμερα.

-  την μη υπογραφή ΣΣΕ για τους Ιατρικούς Επισκέπτες από το 2013 και για τους φαρμακοϋπάλληλους από το 2009.

- την  εφαρμογή ελαστικών μορφών εργασίας, ατομικές συμβάσεις , μειώσεις μισθών, εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσίες, άγρια εντατικοποίηση της δουλειάς μας με ουσιαστική κατάργηση του 8ωρου και του 5νθημερου.

      Η απαίτηση των εργαζομένων και της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού να μπει οριστικό τέλος στη μνημονιακή βαρβαρότητα εκφράστηκε με κατηγορηματικό τρόπο τόσο στους αγώνες που προηγήθηκαν όσο και στις κάλπες στις 25 Ιανουαρίου.

 

     ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

 

     ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !

 

     ΝΑΙ στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου σημαίνει :

-          Kινδυνο επιστροφής του σάπιου μνημονιακου καθεστώτος που με τόσες θυσίες διώξαμε!

-          Οριστική ταφόπλακα στην προοπτική για την αποκατάσταση των εργασιακών μας δικαιωμάτων!

-          Κανένα δίχτυ προστασίας για τους εργαζόμενους μέσω των ΣΣΕ, καμία δυνατότητα για προσφυγή στην διαιτησία, για αποκατάσταση του κατώτερου μισθού, για την  εξάλειψη των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και την αντιμετώπιση της Κυβερνητικής και εργοδοτικής βίας και αυθαιρεσίας!

 

Αντίθετα με το ΟΧΙ :

 

-          Ενθαρρύνουμε την Κυβέρνηση να αντισταθεί αποτελεσματικά στις πιέσεις των ξένων δανειστών και του Ευρωιερατειου!

-          Διατηρούμε την ελπίδα για αποκατάσταση των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων ζωντανή !

-          Προχωραμε το θέμα της υπογραφής ΣΣΕ !

-          Πιέζουμε για την εφαρμογή των προεκλογικών δεσμεύσεων!

 

Ζητάμε από τα ΔΣ των Συλλόγων να συνέρθουν εκτάκτως και να εκδώσουν :             - - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ  ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ!

-          NA ENHMEΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ   ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ   ΕΝ  ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ!

-          ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ!   

 

 

 

                               Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ

Last modified on Δευτέρα, 29 Ιούνιος 2015 01:34
Login to post comments

Ακολουθήστε μας

Newsletter

Επισκέπτες

Έχουμε 32 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση