Δελτίο Τύπου της ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ για την Σ.Σ.Ε. και τον εργάσιμο χρόνο

Rate this item
(0 votes)

Συνάδελφοι

       Με τις ρυθμίσεις του Σχεδίου Νόμου  «Τροποποίηση διατάξεων του Νόμου 1876/1990 – Αποκατάσταση και Αναμόρφωση του πλαισίου περί Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, Μεσολάβησης και Διαιτησίας και άλλες διατάξεις» αποκαθίσταται το πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της διαδικασίας Μεσολάβησης και Διαιτησίας του ΟΜΕΔ, που είχαν δεχθεί καίριο πλήγμα με σειρά μνημονιακών νομοθετικών μέτρων .

      Ο διάλογος τόσο μεταξύ του ΣΦΕΕ και της ΠΟΙΕ όσο και με τις οργανώσεις των φαρμακουπαλληλων  έχει ξεκινήσει και θα επιδιώξουμε με όλες μας τις δυνάμεις να έχουν θετική εξέλιξη. Τόσο η ΠΟΙΕ όσο και η Επιτροπή Αγώνα Φαρμακουπαλληλων για υπογραφή ΣΣΕ έχουμε ξεκαθαρίσει ότι βάση της συζήτησης  είναι οι συλλογικές συμβάσεις  που έληξαν.

       Η  νέα ΣΣΕ θα πρέπει   να καλύπτει και στους μισθολογικούς και στους θεσμικούς ορους το σύνολο των εργαζόμενων στον κλάδο και να επιβεβαιώνει την δέσμευση εργοδοτών -εργαζομένων να στηρίξουν το αυτοδιοίκητο του ασφαλιστικού μας Ταμείου  καθώς και την ενοποίηση των κλάδων σύνταξης και πρόνοιας με την ένταξη  στο ΤΕΑΥΦΕ του Σωματείου αλληλοβοηθείας ΤΑΥΦΕ.

        Ένα άλλο ζήτημα που τόσο εμείς όσο και οι φαρμακουπαλληλοι θέτουμε είναι το ζήτημα του χρόνου απασχόλησης. Οι φαρμακεργατες το θέτουν  με την προσπάθεια για αλλαγή του ωραρίου στις παραγωγικές μονάδες (εργοστάσια), και την μετατροπή του από σταθερό σε κυλιόμενο στις φαρμακαποθήκες μέσω της επιχειρούμενης  λειτουργίας τους  τα Σάββατα. Οι υπάλληλοι των φαρμακείων με την απελευθέρωση της λειτουργίας τους που έφερε την ελαστικοποιηση και την ουσιαστική κατάργηση του 5νθημερου στα Φαρμακεία.

      Από το 2006 τονίζουμε ότι οι ιατρικοί επισκέπτες ουσιαστικά δεν έχουν ωράριο! Έχουν μετατραπεί σε «κινητά γραφεία»  καλωδιωμένοι και σε σύνδεση είτε με την Εταιρεία είτε με τους επαγγελματίες υγείας. Η ισορροπία επαγγελματικής –οικογενειακής ζωής έχει ανατραπεί. Προσωπική ζωή ουσιαστικά δεν υπάρχει.  Ατομικές συμβάσεις εργασίας καταργούν τόσο τον χρόνο όσο και τον χώρο στον οποίο δουλεύουμε. Οι έλεγχοι απόδοσης έχουν ξεφύγει. Προϊστάμενοι, ανεξάρτητες Εταιρείες έλεγχου της «επισκεψιμοτητας», της «ποιότητας της επίσκεψης», GPS στα αυτοκίνητα, παρουσιάσεις, role plays, ψυχομετρικά και εκπαιδευτικά τεστ και όποιος αντέξει! Όποιος δεν αντέχει είναι «ήρα» και αποβάλλεται.

-          Αν πάθει κάτι?  

-          Ητανε να του συμβεί! Δεν πρόσεχε την υγεία του! Είχε άγχος! Ήταν «πιεσμένος»!

Οι πιεσμένοι και οι αγχωτικοί έχουν αυξηθεί στον χώρο μας τελευταία. Γιαυτο και τονίζουμε ότι εκτός από την ποιότητα της επίσκεψης υπάρχει και η ποιότητα ζωής….

Συνάδελφοι

Η προοπτική για υπογραφή μιας ΣΣΕ που θα ρυθμίζει τα εργασιακά , τα μισθολογικά , τα επιδόματα, τον χρόνο εργασίας τρομοκρατεί πολλούς! Η κρίση και η ανασφάλεια θα δυναμώσει τον φόβο, θα γεννήσει και πάλι  τους «πρόθυμους» που θα στηρίξουν την εργοδοσία απέναντι σε αυτούς που υπερασπίζονται τα εργασιακά  δικαιώματα των συναδέλφων μας !

-Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !

- ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ !

- ΓΙΑ ΤΕΑΥΦΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ !

- ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!

 

                                                Η ΕΕ ΤΗΣ ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ

Last modified on Δευτέρα, 25 Μαϊ 2015 00:26
Login to post comments

Ακολουθήστε μας

Newsletter

Επισκέπτες

Έχουμε 17 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση