ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Rate this item
(0 votes)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνεχείς οι επιπτώσεις του Μνημονίου στην Υγεία και την εργασία

 

 

 

Η εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής στον χώρο της Υγείας δείχνει πλέον ότι έχει φτάσει στα όριά της.  Ο πολλά υποσχόμενος ΕΟΠΥΥ καταρρέει μην έχοντας να πληρώσει ιατρούς και φαρμακοποιούς, αφού οι «μαθητευόμενοι» μάγοι του Υπουργείου φρόντισαν να του φορτώσουν όλα τα ελλείμματα των Ταμείων και να τον αφήσουν χωρίς πόρους.  Μεγάλα Νοσοκομεία  του κέντρου και της περιφέρειας απειλούνται με κλείσιμο μη έχοντας να πληρώσουν τους προμηθευτές και συντηρούνται κυριολεκτικά από την αυτοθυσία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που δουλεύει απλήρωτο, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις υπερωρίες.

Ελλείψεις στην αγορά λόγω επανεξαγωγής φαρμάκων στο εξωτερικό στερούν από τον έλληνα ασθενή τα μέσα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υγείας του. Και για όσα από αυτά εξακολουθούν να βρίσκονται στα ράφια των φαρμακείων, υποχρεώνεται να τα πληρώνει από την τσέπη του, μιας και τα φαρμακεία τα παραχωρούν μόνον επί πληρωμή.

Και μόνον αυτά τα γεγονότα θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι το Μνημόνιο πέτυχε τον στόχο του να μετακυλήσει το κόστος της θεραπείας στην τσέπη του έλληνα πολίτη. 

Φαίνεται, όμως, ότι τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ.  Ενώ η κοινωνία παρακολουθεί ένα λεκτικό μπρα ντε φερ για το ποιος ευθύνεται για τη νομοθετική κατοχύρωση της επιστροφής στον εργασιακό Μεσαίωνα, κάποιες φαρμακευτικές εταιρείες υλοποιούν, επωφελούμενες την συγκυρία, αντεργατικές αποφάσεις, ακόμη και σε βιομηχανίες και αντιπροσωπείες πολυεθνικών, οι οποίες είτε είναι κερδοφόρες, είτε οι ισολογισμοί τους στο πρόσφατο παρελθόν έχουν κάτι παραπάνω από θετικό πρόσημο. 

 

 

 

Χαρακτηριστική τις τελευταίες ημέρες είναι η περίπτωσης της M.S.D., που στο όνομα της αναδιάρθρωσης έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη Παρασκευή και συνεχίζει να απολύει συναδέλφους με δόσεις!!!, απειλώντας να συνεχίσει αυτήν την πρακτική μέχρι τα τέλη Ιουνίου.  Έχουμε καλέσει την εταιρεία να αναλογιστεί τις ευθύνες της απέναντι στην δύσκολη σημερινή οικονομική συγκυρία.  Να ακυρώσει τις απολύσεις, όπως και αν ονομάζονται και να διαβουλευτεί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, όπως ο νόμος προβλέπει.

Καλούμε τους συναδέλφους σε συσπείρωση και αγωνιστική επαγρύπνηση στο πλευρό των Συλλόγων και της Ομοσπονδίας, για να αντιμετωπίσουμε τα δύσκολα που έρχονται τόσον στον χώρο της Υγείας, όσο και στα εργασιακά μας δικαιώματα.

 

Για τη Διοίκηση,

Ο Πρόεδρος                                                                                        Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

Κονιδάρης Γεράσιμος                                                                         Νουχάκης Σταύρος

Login to post comments

Ακολουθήστε μας

Newsletter

Επισκέπτες

Έχουμε 16 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση