ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Συλλυπητήρια επιστολή

Δευτέρα, 07 Νοέμβριος 2022 23:54 Published in news Be the first to comment!

Το Σωματείο μας και το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζουν την θλίψη τους για την απώλεια του συναδέλφου μας, Πάρη Βασιλειάδη.

Εκ μέρους του Σωματείου μας και όλων των εργαζομένων στον χώρο μας, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στους συγγενείς και τους φίλους του, για την απώλεια του.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 8 Νοεμβρίου στις 11.30 στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης.

Στην μνήμη του, θα κατατεθεί δωρεά στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης της Θεσσαλονίκης.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Σ.Ι.Ε.Β.Ε. – Φ.Σ.Ε.Κ. 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

  

ΚΑΦΕΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

 

 

 

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ

 

 

 

 

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

         Σας καλούμε όλες και όλους να συμμετέχετε μαζικά στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία της 9ης Νοεμβρίου, από κοινού με το σύνολο του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, με βασικό αίτημα:

            «ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ»

            Αντιμετωπίζουμε ένα κύμα ακρίβειας και πληθωρισμού, στα βασικά αγαθά (τρόφιμα και ενέργεια) που μας έχει εξουθενώσει χωρίς καμία θεσμική προστασία..

           Αντιμετωπίζουμε την απροθυμία εργοδοτικών φορέων και κράτους, να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Με τον Νόμο 4808/2021, γνωστό ως Νόμο Χατζηδάκη, το συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται σε διωγμό. Πολλές απεργίες, από τον Σεπτέμβρη του 2021 μέχρι σήμερα, κηρύχθηκαν από τα δικαστήρια παράνομες και καταχρηστικές, η δε συνδικαλιστική δράση και οι απεργοί διώκονται (Εργαζόμενοι στην  Μαλαματίνα κ.α.) και οι συνδικαλιστές, σέρνονται στα δικαστήρια.

            Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι χειμώνας γεμάτος αγώνες και μάχες,

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Υπογραφή Συλλογικών συμβάσεων Εργασίας.
  • Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του πληθωρισμού.
  • Να σταματήσουν οι απολύσεις και η μείωση των θέσεων εργασίας.
  • Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/2021).
  • Ενίσχυση των τομέων ΥΓΕΙΑΣ και ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

 

Όλες και όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, στην γωνία Ολύμπου με Αγνώστου Στρατιώτου, στις 10.30 πμ.

 

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Σ.Ι.Ε.Β.Ε. – Φ.Σ.Ε.Κ.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΚΑΦΕΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

 

 

         Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ

 

 

 

 

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε για την τήρηση της υποχρεωτικής αργίας της Επετείου της Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και ημέρα εορτασμού του Αγίου Δημητρίου -  Πολιούχου της Θεσσαλονίκης.

Ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας ορίζεται η 26η Οκτωβρίου 2022, Επέτειος της Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την απόφαση στις 20 Οκτωβρίου 2021 του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα και η οποία  δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 4910, τεύχος δεύτερο, 22/10/2021, Αριθμ. οικ. 671437(15490)20/10/2021).

Με βάση τα παρακάτω καλούνται οι εταιρείες του κλάδου μας, να συμμορφωθούν με την απόφαση και να προβούν σε όλα τα νόμιμα όπως αυτά ορίζονται από την εργατική νομοθεσία για την τήρηση της υποχρεωτικής αργίας και επίδοσης όλων των προβλεπόμενων προσαυξήσεων σε περίπτωση απασχόλησης.

Το Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Βορείου Ελλάδος, Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων και Κλάδων σε κάθε περίπτωση μη τήρησης και εφαρμογής της παραπάνω απόφασης θα προσφύγει σε καταγγελία της παράβασης στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Τα προηγούμενα έτη έγιναν καταγγελίες στο Σωματείο για εταιρείες που έδωσαν εντολή σε Ιατρικούς Επισκέπτες αυτή τη μέρα να εργαστούν και μάλιστα εκτός Θεσσαλονίκης. Στις περιπτώσεις που η ενημέρωση του Σωματείου έγινε την παραμονή της αργίας, η άμεση παρέμβαση μας είχε ως αποτέλεσμα να ανακληθεί άμεσα η εντολή της εταιρείας για εργασία. Για αυτές που ενημερωθήκαμε ανήμερα της αργίας, με την παρέμβαση μας η εταιρείες δεσμεύτηκαν να δώσουν ρεπό σε όσους εργάστηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα και μας διαβεβαίωσαν ότι τα επόμενα έτη θα τηρούν την αργία της Επετείου της Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης.

Το Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Βορείου Ελλάδος, Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων και Κλάδων στέκεται αλληλέγγυο και δίπλα σε όλα τα μέλη του και περιμένουμε την ενεργή συμμετοχή όλων σας, στις Γενικές Συνελεύσεις και τις ενημερωτικές συναντήσεις του κλάδου μας

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Σ.Ι.Ε.Β.Ε. – Φ.Σ.Ε.Κ.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

  

ΚΑΦΕΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

 

 

         Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ

 

 

 

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Βορείου Ελλάδος, Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων και Κλάδων σε συνεργασία με τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, διοργανώνει την Κυριακή 16 Οκτωβρίου και ώρα 10:30 π.μ. στο αμφιθέατρο του Ε.Κ.Θ., ομιλία με θέμα: ‘‘Οδική Ασφάλεια και Κυκλοφοριακή Αγωγή’’ για εμπέδωση οδικής συνείδησης.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Σίμος Θεοφανίδης, Ορθοπαιδικός – Χειρουργός, Τραυματολόγος, Γενικός Γραμματέας του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, Οδηγός αγώνων αυτοκινήτου.

Η ιδέα μας ξεκίνησε από την ανάγκη να αναδείξουμε και να αντιμετωπίσουμε ένα σοβαρό καθημερινό εργασιακό μας αλλά και ευρύτερα κοινωνικό ζήτημα, όπως είναι η οδική ασφάλεια, ώστε να μη χάνονται συνάδελφοι και συνάνθρωποί μας στους δρόμους της χώρας μας.

Η πρώτη σκέψη μας ήταν το γεγονός ότι ο χρόνος οδήγησης για να ανταποκριθούμε στα εργασιακές μας υποχρεώσεις καλύπτει μεγάλο μέρος του ωραρίου μας στη Θεσσαλονίκη και ακόμη περισσότερο στις εκτός έδρας περιοχές μας. Η σωστή οδήγηση, η γνώση βασικών αρχών της οδικής ασφάλειας και η τήρηση της σχετικής νομοθεσίας ως μέσα πρόληψης, σώζουν ζωές ανεξάρτητα από τις συνθήκες που επικρατούν και είναι απαραίτητες για να επιστρέφουμε ασφαλείς στις οικογένειές μας.

Πρωταρχικός στόχος της εκδήλωσης μας, μέσα από παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού, είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός για τον τρόπο που οδηγούμε με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της οδικής μας συμπεριφοράς ώστε να γίνουν οι δρόμοι ασφαλέστεροι για όλους μας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και την ομιλία είναι σημαντικό να την παρακολουθήσουν όσες και όσοι ενδιαφέρονται, άνω των 17 ετών. Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την ομιλία μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου (τα κινητά είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του σωματείου www.sieve.gr) ή και να αποστείλουν μήνυμα στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Σ.Ι.Ε.Β.Ε. – Φ.Σ.Ε.Κ.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

  

ΚΑΦΕΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

 

 

         Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ

 

 

 

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ

Τετάρτη, 07 Σεπτέμβριος 2022 21:03 Published in news Be the first to comment!

Το Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Β. Ελλάδος Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων και Κλάδων (Σ.Ι.Ε.Β.Ε. – Φ.Σ.Ε.Κ.) καλεί όλες και όλους τους εργαζόμενους στο φάρμακο στην συγκέντρωση και πορεία των Σωματείων και Συνδικάτων  της χώρας,  ενόψει των εγκαινίων της Δ.Ε.Θ., το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 18.00 στο άγαλμα του Βενιζέλου, στην συμβολή των οδών Εγνατίας και Αριστοτέλους.

Απαιτούμε.

·       Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

·       Αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν τον πληθωρισμό.

·       Επαναφορά κατακτήσεων, όπως οι τριετίες, η αρχή της ευνοϊκότερης σύμβασης, η πληρωμή υπερωριών κ.ά.

·       Κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων του νόμου Χατζηδάκη

·       Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας

·       Φορολόγηση των κερδών των  παρόχων ενέργειας και όχι ενίσχυσή του με χρήματα από τη φορολόγησή μας

Το ραντεβού μας είναι στις 18.00 στην γωνία Ερμού με Αριστοτέλους. Συμμετέχουμε με το πανό της Ομοσπονδίας μας (ΠΟΙΕΦΣΕΚ), μαζί με όλα τα Σωματεία του κλάδου μας που ανήκουν στην δύναμη της. Εκτός από τα Σωματεία με έδρα την Θεσσαλονίκη, θα υποδεχτούμε τα Σωματεία από την υπόλοιπη Ελλάδα που θα έρθουν για να συμμετάσχουν στην μεγάλη συγκέντρωση και πορεία που θα πραγματοποιηθεί.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΚΑΦΕΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ

 

 

 

Page 1 of 37

Ακολουθήστε μας

Newsletter

Επισκέπτες

Έχουμε 11 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση