Σ.Ι.Ε.Β.Ε.-Φ.Σ.Ε.Κ.

Σ.Ι.Ε.Β.Ε.-Φ.Σ.Ε.Κ.

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

Την Πέμπτη 10 Ιουνίου έχει προκηρυχθεί Γενική Απεργία, από την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα σε όλη την χώρα. Η απεργία αυτή είναι η  απάντηση στο αντεργατικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε από την κυβέρνηση προς ψήφιση. Ένα νομοσχέδιο που στέλνει τις εργασιακές συνθήκες στην χώρα μας, τουλάχιστον έναν αιώνα πίσω και δεν αρμόζει σε καμία περίπτωση σε μια χώρα που θέλει να λέγεται Ευρωπαϊκή και ακολουθεί τους κανόνες του Ευρωπαϊκού εργασιακού πολιτισμού και των κεκτημένων.

Το νομοσχέδιο αυτό απορυθμίζει την εργασία, που έχει ήδη πληγεί τα τελευταία 10 χρόνια, καταργώντας το οκτάωρο και θεσμοθετώντας τις απλήρωτες υπερωρίες. Ανάμεσα σε πολλές ακόμα αντεργατικές ρυθμίσεις, περιορίζει και ποινικοποιεί το δημοκρατικό δικαίωμα στην απεργία, ενώ καθιερώνει την κοινοποίηση του μητρώου μελών των Σωματείων, καταπατώντας τα προσωπικά δεδομένα, ένα ακόμα Ευρωπαϊκό κεκτημένο. Επίσης, προάγει τις ατομικές συμβάσεις, αφαιρώντας ένα ακόμα μέσο που έχουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία τους, τις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Το Σωματείο μας καλεί όλες και όλους, την Πέμπτη 10 Ιουνίου στις 11.00 στην συγκέντρωση μπροστά το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους εργαζόμενους σε όλη την χώρα, για να αποτρέψουμε μια ακόμα υποβάθμιση της εργασίας μας, της ζωής μας και του μέλλοντος των επόμενων γενιών.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Σ.Ι.Ε.Β.Ε. – Φ.Σ.Ε.Κ.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

ΚΑΦΕΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ

 

 

 

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

Για άλλη μία φορά στον κλάδο του φαρμάκου παρακολουθούμε ένα μεγάλο κύμα απολύσεων και απωλειών θέσεων εργασίας από τις πολυεθνικές του χώρου. Απόρροια της άκρατης προσπάθειας για κερδοφορία των πολυεθνικών  εταιριών, που εξαντλούν το κοινωνικό πρόσωπο και την εταιρική ευθύνη τους, με την απόλυση δεκάδων εργαζομένων στην ιατροφαρμακευτική ενημέρωση, αλλά και των κυβερνητικών επιλογών στην εργατική νομοθεσία που ξεκίνησαν το 2010 στην περίοδο των μνημονίων και συνεχίζουν μέχρι σήμερα με την κατάθεση του νέου νομοσχεδίου για την εργασία, που φέρνει όλο τον εργαζόμενο κόσμο ακόμη περισσότερο σε πιο μειονεκτική θέση απέναντι στους εργοδοτικούς φορείς, με τις νέες ρυθμίσεις που επιβάλλει στις εργασιακές σχέσεις.

Εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας στο νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, που μεταξύ άλλων καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις και το οκτάωρο, κεκτημένο δικαίωμα που κατακτήθηκε και θεσμοθετήθηκε εδώ και έναν αιώνα με απεργιακούς αγώνες που κόστισαν και τη ζωή πολλών εργαζομένων. Δηλώνουμε την κάθετη αντίθεση μας στη συνεχιζόμενη συρρίκνωση και απώλεια θέσεων εργασίας και την συμπαράσταση μας σε όσες και όσους μένουν χωρίς δουλειά ως αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής. Το Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Βορείου Ελλάδος Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων και Κλάδων στηρίζει τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία, την ομοσπονδία ΠΟΙΕΦΣΕΚ και τα εργατικά κέντρα, με στόχο το μπει ένας φραγμός σε αυτή την αντεργατική πολιτική.

Στο ζήτημα του εμβολιασμού το Σωματείο στο πλαίσιο των προσπαθειών του, σε συνεργασία με την ομοσπονδία ΠΟΙΕΦΣΕΚ και τους τοπικούς συλλόγους και σωματεία, συνεχίζει τις επαφές του με τους αρμόδιους φορείς για την ένταξη κατά προτεραιότητα των ιατρικών επισκεπτών στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, για την αναχαίτηση και τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού, της δικής μας προστασίας και των οικογενειών μας, του κοινωνικού συνόλου και της δημόσιας υγείας.

Όσον αφορά τις εκλογές, η θητεία των μελών του Δ.Σ. του Σωματείου που έληγε στις 26/01/2021 παρατάθηκε έως τις 30/06/2021 λόγω των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, (άρθρο 72, ΦΕΚ 235/Α/26-11-2020, νόμος υπ’ αρ. 4756/2020). Ελπίζουμε σύντομα να αναστραφεί η πορεία της πανδημίας στην χώρα μας και να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τη Γενική Συνέλευση και την εκλογική διαδικασία μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες. 

Σας περιμένουμε όλες και όλους την Παρασκευή 23/04/2021, από η ώρα 09:00 στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος για την τακτική εθελοντική αιμοδοσία Απριλίου του Σωματείου μας, αφενός επειδή η ανάγκη προσφοράς για αίμα δεν σταματά ποτέ και αφετέρου για την αντιμετώπιση των εποχιακών ελλείψεων αίματος, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ευχόμαστε σε όλες και όλους υγεία, ψυχραιμία και δύναμη για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην πανδημία και σύντομα να επιστρέψουμε στην καθημερινότητά της ζωής μας.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Σ.Ι.Ε.Β.Ε. – Φ.Σ.Ε.Κ.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

ΚΑΦΕΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ

 

 

 

Εθελοντική αιμοδοσία

Κυριακή, 11 Απρίλιος 2021 20:47 Published in news Be the first to comment!

«Δίνουμε αίμα για να καλύψουμε τις μεγάλες ελλείψεις από την πανδημία του κορωνοϊού, δίνουμε αίμα για να μην κινδυνεύσει καμιά ζωή »

Η επιδημία του κορωνοϊού (COVID-19) που δυστυχώς εξελίσσεται συνεχώς σε όλη την χώρα, έχει δημιουργήσει μείωση των αποθεμάτων αίματος, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών (π.χ. μεταγγιζόμενοι ασθενείς, χειρουργικές επεμβάσεις). Η ελάττωση αυτή προκαλείται κυρίως, από την δικαιολογημένη επιφυλακτικότητα στην προσέλευση των πολιτών να αιμοδοτήσουν, φοβούμενοι μήπως έρθουν σε επαφή με τον ιό μέσα στο νοσοκομειακό περιβάλλον. Τονίζουμε ότι σε όλες της Υπηρεσίες Αιμοδοσίας των νοσοκομείων (δελτία τύπου ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ & Ε.ΚΕ.Α ekea.gr), λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής της διασποράς του ιού και προστασίας της υγείας των αιμοδοτών. Σας καλούμε σε μία κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης με την εθελοντική προσφορά αίματος, βοηθώντας όλοι μαζί στην αλυσίδα της πρόληψης (ηλικίες 17 έως και 65 ετών), για την κάλυψη κρίσιμων και ζωτικών αναγκών στην ασφαλή φροντίδα ασθενών.

Παρασκευή 23/04/2021 από ώρα 09:00 στο νοσοκομείο Αγ. Παύλος. Το κτίριο της αιμοδοσίας είναι ανεξάρτητο από το Νοσοκομείο και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και συντονισμού, για την ασφάλεια των αιμοδοτών. Η μετακίνηση των εθελοντών αιμοδοτών στο σημείο αιμοδοσίας γίνεται με sms στο 13033 με κωδικό 1.

Θυμίζουμε ότι η αιμοδοσία είναι ακίνδυνη και διαρκεί 5 λεπτά και μία μονάδα αίματος μπορεί να βοηθήσει στο να σώσει τη ζωή περισσοτέρων του ενός ασθενών.

Ευχαριστούμε και περιμένουμε την συμμετοχή σας.

Νοσοκομείο ΑΓ.ΠΑΥΛΟΣ (αριθμός μητρώου13291)

Τηλέφωνα επικοινωνίας αιμοδοσίας 2313304584 & 2313304585

Υπεύθυνος για την αιμοδοσία του Σ.Ι.Ε.Β.Ε-Φ.Σ.Ε.Κ.: Ανδριτσούδης Απόστολος τηλ. 6944710582 (email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

Για όσους δεν θα μπορέσουν να αιμοδοτήσουν την Παρασκευή 23/04, μπορούν οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας να προσέλθουν σε οποιοδήποτε νοσοκομείο και με τον αριθμό μητρώου 13291 (Σ.Ι.Ε.Β.Ε–Φ.Σ.Ε.Κ.) να προσφέρουν αίμα.

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΚΑΦΕΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

 

 

 

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ

 

 

 

Συλλυπητήρια Επιστολή

Δευτέρα, 05 Απρίλιος 2021 22:00 Published in news Be the first to comment!

Το Σωματείο και το Δ.Σ. εκφράζει την θλίψη του για την αιφνίδια απώλεια του συναδέλφου μας, Πολύδωρου Κουζινόγλου.

Εκ μέρους του Σωματείου μας, των Ιατρικών Επισκεπτών και όλων των εργαζομένων στον χώρο του φαρμάκου, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του, τους συγγενείς, τους φίλους του και τους συναδέλφους του, για την απώλεια του.

Στην μνήμη του, θα κατατεθεί δωρεά στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης.

 

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Σ.Ι.Ε.Β.Ε. – Φ.Σ.Ε.Κ.

Δήλωση Πρόθεσης Εμβολιασμού

Σάββατο, 13 Φεβρουάριος 2021 13:29 Published in news Be the first to comment!

Το πρόγραμμα εμβολιασμού ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ κατά της COVID 19 που είναι σε εξέλιξη ορθώς περιλαμβάνει κατά προτεραιότητα τις ευπαθείς ομάδες, τους ηλικιωμένους και τους εργαζόμενους στον χώρο της υγείας. Σταδιακά, ενόσω βελτιώνεται η προμήθεια των εμβολίων, γίνονται ενέργειες, πάντα με την συνδρομή, τις επαφές προς τα Υπουργεία και τους φορείς  αλλά και τον συντονισμό της Ομοσπονδίας μας (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών, Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων και Κλάδων - ΠΟΙΕΦΣΕΚ). Στόχος είναι να ενταχτούν στο πρόγραμμα κατά προτεραιότητα οι ομάδες πεδίου των φαρμακευτικών Εταιρειών και συγκεκριμένα οι Ιατρικοί Επισκέπτες και όσοι φαρμακοϋπάλληλοι κυκλοφορούν εντός Νοσοκομείων και Ιατρείων, τόσο για την δική τους όσο και γενικότερα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Ανάλογες ενέργειες έχουν γίνει και από αρκετά Σωματεία και Συλλόγους. 

Για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών της Ομοσπονδίας Πανελλαδικά, όσο και για την αποτύπωση των αναγκών του κάθε Σωματείου και Συλλόγου του κλάδου, καλούμε τα μέλη μας να δηλώσουν την πρόθεση τους να εμβολιαστούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Sars - Covid 19το αργότερο μέχρι και τις 23-2-2021. 
Παρακαλούμε, να μπείτε στην παρακάτω φόρμα στην ιστοσελίδα του Σωματείου μας και να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας, ακολουθώντας τις ακόλουθες οδηγίες. 

Στο πεδίο ΟΝΟΜΑ συμπληρώστε το ονοματεπώνυμο σας 

Στο πεδίο EMAIL συμπληρώστε την διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. 

Στο πεδίο ΤΗΛΕΦΩΝΟ το κινητό τηλέφωνο σας. 

Στο πεδίο ΘΕΜΑ επιλέξτε το OTHER 

Στο πεδίο ΜΗΝΥΜΑ γράψτε (ή χρησιμοποιήστε το Αντιγραφή -Επικόλληση, copy -  paste) τα παρακάτω στοιχεία με κεφαλαία γράμματα και την ακόλουθη δήλωση: 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ (Επώνυμο και όνομα) 

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ (όνομα πατέρα) 

ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ (αριθμός μητρώου μέλους του Σωματείου που αναγράφετε και στην Επαγγελματική Ταυτότητα του ΣΙΕΒΕ-ΦΣΕΚ) 

ΕΤΑΙΡΕΙΑ (όνομα εταιρείας που εργάζεστε) 

ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ (Δήμος όπου διαμένετε) 

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ 

Δηλώνω ότι διάβασα με προσοχή την Ενημέρωση και Εξουσιοδότηση / Δήλωση Συναίνεσης για την προστασία των προσωπικών δεδομένων σχετικά με την ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ και την αποδέχομαι, όπως δημοσιεύεται στο Ενημέρωση και Εξουσιοδότηση / Δήλωση Συναίνεσης για την προστασία των προσωπικών δεδομένων σχετικά με την ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

 

Τέλος πατήστε ΑΠΟΣΤΟΛΗ για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. 

 

Επικοινωνία 

Τάσος Λαζαρίδης (Γενικός Γραμματέας) τηλ. 6983245968 email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it." target="_blank" rel="noreferrer noopener">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  Για πληροφορίες σχετικά με την δήλωση. 

Γιώργος Κυριακού (Οργανωτικός Γραμματέας) τηλ. 6942476347 email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it." target="_blank" rel="noreferrer noopener">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Για νέες εγγραφές και έκδοση Επαγγελματικής Ταυτότητας του Σωματείου. 

Απόστολος Ανδριτσούδης (Ταμίας) τηλ. 6944710582 email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it." target="_blank" rel="noreferrer noopener">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Για συνδρομές και οικονομικές εκκρεμότητές. 

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Σ.Ι.Ε.Β.Ε. – Φ.Σ.Ε.Κ. 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 

 

 

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

 

ΚΑΦΕΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 

 

 

 

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

 

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ 

 

 

 

Page 1 of 4

Ακολουθήστε μας

Newsletter

Επισκέπτες

Έχουμε 13 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση