Ανακοίνωση του ΣΙΕΒΕ για την κυβερνητική πολιτική, φαρμάκου

Rate this item
(4 votes)

Την άσχημη κοινωνική και οικονομική κατάσταση της χώρας την ζούμε καθημερινά όλοι και όλες. Η ανεργία αυξάνει (ο κλάδος του φαρμάκου το βίωσε πολύ καλά), η οικονομική στενότητα διευρύνεται και η ψυχολογία των πολιτών αγγίζει τα όρια της κατάθλιψης.

Όλα  αποτελέσματα των πολιτικών των τελευταίων κυβερνήσεων που μας οδήγησαν εδώ και είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για όσα βιώνουμε.

Δεν αρκεί όμως για την κυβέρνηση η φτώχεια, η ανεργία, η ανασφάλεια και οι απειλές της για χρεωκοπία αν δεν δεχτούμε τα μέτρα που μας επιβάλουν. Ο κεφαλικός φόρος με την μορφή έκτακτης εισφοράς,  η επιβολή έκτακτου τέλους ακινήτων, ακόμα και στην πρώτη κατοικία, οι περικοπές των μισθών και η αλλαγή του ασφαλιστικού και του φορολογικού, με σκοπό να μας αρπάξουν ακόμα περισσότερα από το πενιχρό πλέον εισόδημα μας, είναι η χαριστική βολή στην κοινωνία και τους εργαζόμενους. Και αυτό δεν θα έχει τελειωμό, όπως αποδεικνύεται. Η φράση «αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα», είναι πλέον  το πικρό ανέκδοτο αυτής της κυβέρνησης.

Ο κλάδος μας, ο κλάδος του φαρμάκου, έζησε πολύ νωρίς τα αποτελέσματα της πολιτικής τους, με τις απολύσεις και τις συρρικνώσεις σε προσωπικό. Δεν τους έφτασε όμως αυτό. Συνεχίζουν το καταστροφικό έργο με νέα μέτρα και απειλές, γνωρίζοντας πολύ καλά που θα μας οδηγήσει ξανά. Ήδη φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε περικοπές σε προσωπικό και πιθανόν, υπό το βάρος των νέων μέτρων, να ακολουθήσουν και άλλες. Ενώ το Σωματείο και οι άνεργοι συνάδελφοι προσωπικά, είχαμε ξεκινήσει προσπάθειες για την επαγγελματική αποκατάσταση όσων συναδέλφων είναι εκτός εργασίας, οι προσπάθειες μας παγώνουν, καθώς είναι  πιθανόν να βρεθούμε ξανά σε νέο κύμα απολύσεων.

Μέσα σε όλα αυτά, έρχεται να προστεθεί και η επερχόμενη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κάτι που ο κλάδος έχει κατοχυρώσει, καθώς έχει ανανεώσει την Συλλογική μας Σύμβαση για την επόμενη διετία.

Η ενδεχόμενη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας θα είναι το τελευταίο λάθος αυτής της κυβέρνησης. Αποτελεί κόκκινη γραμμή και ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ.

Οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας είναι προϊόν διαπραγμάτευσης και διαβούλευσης μεταξύ Εργοδοτών και Εργαζομένων, είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα των εργαζομένων και δεν χωρά πουθενά καμία κυβέρνηση και καμία Τρόικα ή Δ.Ν.Τ.

Αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας, τότε καλύτερα ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ.

Αυτή θα είναι η μέγιστη και μοναδική προσφορά τους στην κοινωνία και τους πολίτες αυτής της χώρας που την σπρώχνουν προς την εξαθλίωση, την ανεργία, την οικονομική καταστροφή και τον φόβο.

Το Σωματείο, όπως γνωρίζετε, παρακολουθεί και παρεμβαίνει όταν μπορεί, στα γεγονότα και τις εξελίξεις του κλάδου, σε συνεργασία με άλλα Σωματεία του κλάδου, την Ομοσπονδία και συμμετέχει σε κινητοποιήσεις μαζί με το Εργατικό Κέντρο και άλλους εργαζόμενους. Έχουν γίνει οι πρώτες παρεμβάσεις στον Τύπο και το Ραδιόφωνο και η προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση και την εξωστρέφεια του κλάδου μας και του επαγγέλματος μας θα συνεχιστεί. Σε αυτές τις δύσκολες εποχές, το Σωματείο θα προσπαθεί πάντα να είναι συμπαραστάτης, τόσο του κλάδου και της εργασίας μας, όσο και κάθε συναδέλφου προσωπικά, που αντιμετωπίζει προβλήματα, είτε είναι εντός είτε εκτός εργασίας. Στην κρίση που μας επιβάλουν δεν πρέπει να μείνει κανείς μόνος.

Στηρίζουμε τα κινήματα πολιτών «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» που έχουν αναπτυχθεί και εκφράζουν όσους δεν έχουν ή δεν θέλουν να πληρώσουν τα άδικα χαράτσια της κυβέρνησης, μέσω της εφορίας ή μέσω της ΔΕΗ, ως πράξη πολιτικής διαμαρτυρίας και αντίστασης. Σας καλούμε να τα στηρίξετε όπως  μπορείτε, παρέχοντας στους συναδέλφους και όποιον το ζητήσει τις πληροφορίες και τις επαφές με τα κινήματα αυτά και τις νομικές ομάδες που έχουν συσταθεί.

Καλούμε όλους να συμμετέχουν στις προσπάθειες του Σωματείου, ενημερώνοντας τα μέλη του Δ.Σ. για ότι συμβαίνει, συμμετέχοντας παράλληλα στις εκδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις.

Καλούμε επίσης, τους άνεργους συναδέλφους μας να παραμείνουν σε επαφή με τον κλάδο, να είναι κοντά στο Σωματείο για να υπάρχει μια αλληλοενημέρωση, αλληλεγγύη και συμπαράσταση.

Τέλος καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο Φάρμακο να δώσουν το δυναμικό παρόν στη μεγάλη 24ωρη Γενική Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη στις 19 του Οκτώβρη και να ενώσουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους.

ΥΓ: Στην προσπάθεια μας για εκσυγχρονισμό της επικοινωνίας μας και ανεύρεση νέων οδών ενημέρωσης και έκφρασης όλων μας, την Δευτέρα 10-10-2011 ξεκίνησε η νέα μας σελίδα στο Facebook, με το όνομα ΣΙΕΒΕ. Ήδη δεχόμαστε like. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες αλλαγές και προσθήκες στην επικοινωνία μας.

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ

 

Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΙΤΡΙΝΟΡΙΝΗ ΜΑΡΙΑ

Last modified on Παρασκευή, 02 Δεκέμβριος 2011 00:30
Login to post comments

Ακολουθήστε μας

Newsletter

Επισκέπτες

Έχουμε 351 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση