Ανακοίνωση για την είσοδο στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Rate this item
(0 votes)

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Σωματείου Ιατρικών Επισκεπτών Βορείου Ελλάδος, Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων και Κλάδων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για την άρση της απαγόρευσης στην πρόσβαση μας που έχουν θέσει τα νοσοκομεία λόγω των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις διοικήσεις τους, για να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος ώστε και εμείς να διασφαλίσουμε τα εργασιακά δικαιώματά μας αλλά παράλληλα να μην δημιουργούνται προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργεία τους.

Κατόπιν της προγραμματισμένης συνάντησής μας την περασμένη Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, με τον διοικητή του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, συμφωνήσαμε η είσοδος μας στο πλαίσιο των επαγγελματικών μας επισκέψεων να πραγματοποιείται σε καθημερινή βάση στα εξωτερικά ιατρεία από τις 12:00 μ.μ. και έπειτα, με επίδειξη Πιστοποιητικού Εμβολιασμού ή Νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή Αρνητικού Rapid test εντός 48 ωρών πριν την είσοδο  στο Νοσοκομείοκαι με την αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας Covid-19. Το Σωματείο θεωρεί αναγκαίο και συνιστά στη δεδομένη χρονική συγκυρία, η παραμονή μας και η ιατροφαρμακευτική ενημέρωση να είναι ολιγόλεπτη καθώς επίσης και την αποφυγή διπλών επισκέψεων. Σε κάθε περίπτωση αν μας ζητηθεί στην είσοδο, επιδεικνύουμε την επαγγελματική μας ταυτότητα.

Για τις κλινικές του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, οι προϋποθέσεις εισόδου είναι: α) έγγραφη επιβεβαίωση του ονόματος του ιατρικού επισκέπτη  σε έντυπο, με υπογραφή του Διευθυντή της κλινικής ή αντικαταστάτη αυτού, β) επίδειξη Πιστοποιητικού Εμβολιασμού και γ) Αρνητικού Rapid test εντός 48 ωρών ενώ για τα χειρουργεία απαιτείται επιπρόσθετα και δ) έγγραφη επιβεβαίωση του ονόματος του ιατρικού επισκέπτη με υπογραφή του Προϊσταμένου Χειρουργείου.

Το Σωματείο τον προηγούμενο μήνα πραγματοποίησε συνάντηση και συνεχίζει την επικοινωνία του και με τη διοίκηση του Ψυχιατρικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης για να βρεθεί μία λύση στο θέμα της εισόδου μας και δρομολογεί επαφές και με τις διοικήσεις όλων των νοσοκομείων σε συνέχεια προηγούμενων συζητήσεων.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, η ενεργή συμμετοχή όλων μας στο Σωματείο σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητη, είτε με φυσική παρουσία είτε με προτάσεις.                           Ο σχεδιασμός και η διαχείριση της επόμενης μέρας στον επαγγελματικό μας χώρο, δεν μπορεί παρά να έχει ως επίκεντρο τη φυσική παρουσία μας. Καλούμαστε ως κλάδος να προασπίσουμε το ήθος και το κύρος της επαγγέλματος μας σε μία πραγματικότητα που απαιτεί αφενός τη μέγιστη δυνατή ατομική ευθύνη για θέματα δημόσιας υγείας και αφετέρου ευθυγράμμισης με το σύνολο του θεσμικού και νομοθετικού πλαισίου αλλά και τους δεοντολογικούς κανόνες και αρχές που διέπουν την επιστημονική ιατροφαρμακευτική ενημέρωση.

Ευχόμαστε υγεία, δύναμη, καλή συνέχεια και σας καλούμε όλους και όλες να  δώσουμε ένα δυναμικό παρόν στις εκλογές του Σωματείου που θα διεξαχθούν αυτό το Σάββατο 16 (από ώρα 10:00 – 18:00) και την Κυριακή 17 Οκτωβρίου (από ώρα 10:00 – 16:30) στη μεγάλη αίθουσα του Ε.Κ.Θ. (είσοδος από την οδό Ολύμπου).

 

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΦΕΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ

Last modified on Δευτέρα, 11 Οκτώβριος 2021 23:20
Login to post comments

Ακολουθήστε μας

Newsletter

Επισκέπτες

Έχουμε 10 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση