Ανακοίνωση της ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ για τις απολύσεις σε ΒΙΑΝΕΞ και PFIZER. Kάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία 3 Δεκέμβρη.

Rate this item
(0 votes)

Συνάδελφοι

      Οι τελευταίες εξελίξεις στο φάρμακο με τις συνεχιζόμενες απολύσεις βυθίζουν όλο και περισσότερο το εργατικό δυναμικό του χώρου μας στον φαύλο κύκλο της ανεργίας αυξάνοντας τον αριθμό των ανέργων συναδέλφων μας.
      Στην διαδικασία αυτή, εκτός από τις πολυεθνικές εταιρείες έχουν μπει πλέον και οι   Ελληνικές. 'Έτσι εκτός από τις πρόσφατες απολύσεις στην εταιρεία Pfizer που έγιναν ως κατάληξη μιας ψυχοφθόρας διαδικασίας αξιολόγησης και προστίθενται σε αυτές που έκανε η GSK με τον ίδιο τρόπο με την συρρίκνωση της γραμμής των εμβολίων και των καταναλωτικών - σαν αποτέλεσμα της συγχώνευσης με την NOVARTIS ,  απολύσεις ξεκίνησαν και στον όμιλο της ΒΙΑΝΕΞ .
       Στον ιατρικό κόσμο παρουσιαζόταν ως η μεγάλη εταιρεία που δεν έχει κάνει απολύσεις. Στο υπουργείο προβαλλόταν ότι διατηρεί τις θέσεις εργασίας και στους συναδέλφους ως μια εταιρεία με ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις. Ώσπου άρχισαν οι απολύσεις και συγχρόνως άρχισε να θολώνει η εικόνα. Φάνηκε ότι τα κέρδη είναι πάνω από τους ανθρώπους. Οι εργαζόμενοί της που σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ήταν προσεκτικά επιλεγμένοι και αποτελούσαν σημαντικό παράγοντα επιτυχίας  έγιναν “ανεπαρκείς” και απολύονται χωρίς διαβούλευση. Τι και αν λίγους μήνες πριν δήλωναν ότι νοιάζονταν για τους υπαλλήλους τους?  Μήπως ενδιαφέρονται μόνο για την αύξηση των κερδών ; Η Ομοσπονδία βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και ξεκινά εκστρατεία πληροφόρησης και καταγγελίας. Όπως και οι άλλες εταιρείες που μείωσαν το προσωπικό τους έτσι και η ΒΙΑΝΕΞ θα καταλάβει ότι αυτή  η πρακτική και μάλιστα από μια κερδοφόρο Ελληνική εταιρεία θα αποβεί επιζήμια και ο αντίκτυπος στο χώρο και στους επαγγελματίες υγείας θα είναι αρνητικός .
       H ΠΟΙΕ - ΦΣEΚ έχει αποδείξει πως μάχεται ενάντια σε κάθε απόλυση στον χώρο του φαρμάκου, ανεξάρτητα αν προέρχεται από εγχώριες εταιρείες ή πολυεθνικές. Σε κάθε περίπτωση δίνει την μάχη για την ακύρωση των απολύσεων ή το φρενάρισμα όσων προγραμματίζονται στο άμεσο μέλλον, καταγράφοντας και κάποιες νίκες στην μάχη αυτή. Ήδη τόσο η PFIZER όσο και η GSK δηλώσαν ότι σταματούν την διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού τους από εξωεταιρικους παράγοντες. Την μάχη αυτή θα συνεχίσει να την δίνει μαζί με τα πρωτοβάθμια Σωματεία του κλάδου μας και όλους τους εργαζόμενους, με την ίδια ένταση για κάθε εταιρεία, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις.

- ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ!

- ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ!

- ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΣΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ !  

-ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΤΕΑΥΦΕ.

- ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ!

 

                                               ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ

Last modified on Τετάρτη, 02 Δεκέμβριος 2015 09:04
Login to post comments

Ακολουθήστε μας

Newsletter

Επισκέπτες

Έχουμε 159 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση