Θέσεις της Εργατικής πλευράς στην τριμερή με Novartis

Rate this item
(1 Vote)

ΑΠΟ: ΕΕ της ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ

                                                      ΠΡΟΣ:

                                                      ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

                                                       ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

                                                       ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΜΟΙΒΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

ΘΕΜΑ: ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΜΕΡΗ ΜΕ NOVARTIS (3/6/2015)

         Από πλευράς μας έγινε αναφορά στις προσπάθειες που έχουμε καταβάλει να επικοινωνήσουμε με την Εταιρεία διμερώς για ενημέρωση τόσο σχετικά με το ζήτημα της συγχώνευσης τμημάτων με την GSK και τις επιπτώσεις στην απασχόληση, όσο και για τις πληροφορίες για μαζικές απολύσεις προσωπικού. Η απαξίωση της Εταιρείας ακόμα και να μας απαντήσει έκανε αναγκαία την προσφυγή σε τριμερή.

      Στην τριμερή γίναμε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς γεγονότος: H Eταιρεια με νομικίστικα επιχειρήματα και έναν «πρωτότυπο» τρόπο ερμηνείας της υφιστάμενης νομοθεσίας αμφισβήτησε όχι μόνο το δικαίωμα μας να ενημερωθούμε αλλά και το δικαίωμα του Υπουργείου να συγκαλεί συμφιλιωτικές συσκέψεις μετά από αίτημα δευτεροβάθμιας οργάνωσης! Γίναμε μάρτυρες των προσπαθειών τόσο από την πλευρά του Υπουργείου όσο και από τον εκπρόσωπο του ΕΚΑ να πείσουν για την ανάγκη διαβούλευσης των κοινωνικών εταίρων και την άρνηση της Εταιρείας να ακούσει….

      Η άρνηση διαβούλευσης δεν είναι απαξίωση μόνο της Ομοσπονδίας αλλά συνολικά του εργατικού κινήματος και δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή. Η συνεννόηση των κοινωνικών Εταίρων είναι μια κατάκτηση που θα την περιφρουρήσουμε με κάθε τρόπο! Είναι τόσο σημαντική όσο και οι ίδιες οι Συλλογικές Συμβάσεις! Το φαινόμενο μας ανησυχεί ιδιαίτερα γιατί και σε άλλη τριμερή διατυπώθηκε από την πλευρά της εργοδοσίας η άποψη ότι όπου δεν υπάρχουν εργασιακά Σωματεία οι εργαζόμενοι δεν έχουν εκπροσώπους ! Σε κάθε περίπτωση θα αντιδράσουμε δυναμικά σε αυτές τις μεθοδεύσεις.

        Είναι ευτύχημα ότι στην συγκεκριμένη τριμερή παρευρισκόταν μετά από αίτηση μας ο Διευθυντής του ιδιαίτερου Γραφείου του Υπουργού Εργασίας. Έτσι οι προθέσεις των πιο ακραίων εργοδοτικών κύκλων έγιναν φανερές και στα υπό επεξεργασία Νομοσχέδια για το εργασιακό πρέπει να υπάρχουν προβλέψεις ώστε να αντιμετωπίζονται.

Υ.Σ. Η καθυστέρηση στο να αποστείλουμε τις απόψεις μας οφείλεται στο ότι η Εταιρεία αμέσως μετά την τριμερή επικοινώνησε μαζί μας και υποσχέθηκε να μας προσκαλέσει για ενημέρωση πλην όμως μέχρι σήμερα δεν έχει ανταποκριθεί.

 

                         Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ 

Login to post comments

Ακολουθήστε μας

Newsletter

Επισκέπτες

Έχουμε 21 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση