Ανακοίνωση της ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ για το 2015 Featured

Rate this item
(0 votes)

Συνάδελφοι

Καλή χρονιά με αγώνες και νίκες!

      Η κοινωνία αλλάζει , τα προβλήματα όμως που παραμένουν ζητούν επιτακτικά λύση!

      Η περσινή χρονιά ήταν πυκνή σε γεγονότα τόσο στον χώρο μας όσο και στο φάρμακο γενικότερα. Γεγονότα που συσσώρευσαν προβλήματα αλλά και ευκαιρίες για λύσεις. Τον Φλεβαρη του 2014 στο 8ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας επιβεβαιώσαμε το ψήφισμα του προηγούμενου για την  ανάγκη ανατροπής της μνημονιακης πολιτικής συνολικά και των κυβερνήσεων που την στηρίζουν.

       Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια συλλογικής δράσης πρωτόγνωρη. Στηριχτήκαμε στις προτάσεις τοπικών Συλλόγων για την διαμόρφωση θέσεων (εκτός έδρας ΙΕ, ΣΣΕ κλπ) και στις κινηματικές δράσεις του Συλλόγου της Αθήνας αλλά και της Ομοσπονδίας για υπογραφή ΣΣΕ με βάση τις αποφάσεις των Πανολομελειων. Καταγγείλαμε τις παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας και τις απολύσεις από οποιονδήποτε χώρο και αν προέρχονταν. Παράλληλα δεν κρατήσαμε κλειστή την πόρτα στον διάλογο. (Συναντήσεις με ΣΦΕΕ, ΕΕΦΑΜ, παρέμβαση στο  Συνέδριο ΠΕΦ). Μένουν βέβαια πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν. Η εμμονή των εργοδοτών στην άρνηση παραβιάζει κόκκινες γραμμές.

      Μεγάλο μέρος της δράσης μας αφιερώσαμε στο αυτοδιοικούμενο Ασφαλιστικό μας Ταμείο. Εκτιμάμε ότι είχαμε αποτελέσματα αλλά ο αγώνας για δημοκρατική λειτουργία είναι  συνεχής.

      Καιρός όμως να κοιτάξουμε το αύριο. Να ανασυγκροτήσουμε την Ομοσπονδία και να την καταστήσουμε λειτουργική. Να αποκεντρώσουμε , να δώσουμε ευκαιρίες σε όλους, να κάνουμε πράξη την συλλογικότητα στην λήψη αποφάσεων. Η άρση της καχυποψίας προϊόν των σκληρών αντιπαραθέσεων στο Συνέδριο απαιτεί χρόνο και καλή διάθεση. Είναι όμως μονόδρομος.

       Αύριο λοιπόν πρέπει να ξημερώσει μια άλλη μέρα και για την χώρα αλλά και για το φάρμακο. Απέναντι μας είναι οι εργοδότες και η μνημονιακη πολιτική. Μαζί μας είναι οι ολοένα αυξανόμενες δυνάμεις που αντιμάχονται τα μνημόνια.

      Στόχος η επαναφορά των εργασιακών, και συνταγματικών δικαιωμάτων που καταπατήθηκαν βάναυσα τα τελευταία χρόνια

     ΣΤΟΧΟΣ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ Η ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΣΕ ΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΝ. (Κατώτατος μισθός, δέσμευση  μόνο για  τα μέλη της εργοδοτικής οργάνωσης). Η προηγούμενη ΣΣΕ είναι μια καλή βάση εκκίνησης του διαλόγου. Έχουμε επεξεργαστεί τις προτάσεις και θέλουμε την διεύρυνση και όχι την συρρίκνωση των δικαιωμάτων μας. Θα αξιοποιήσουμε όλα τα μέσα που θα μας δώσει η αλλαγή των συσχετισμών στην κοινωνία για να το πετυχουμε!

 

 -ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ!

 

          ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ             

Last modified on Τρίτη, 20 Ιανουάριος 2015 22:52
Login to post comments

Ακολουθήστε μας

Newsletter

Επισκέπτες

Έχουμε 17 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση