Ανακοίνωση του Σ.Ι.Ε.Β.Ε. για τις απολύσεις στην Astra Zeneca

Rate this item
(3 votes)

Για  άλλη μια φορά, η πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία ASTRA ZENECA προχωρά σε απολύσεις (τώρα περίπου 40 εργαζομένων συναδέλφων μας). Απολύσεις αιφνιδιαστικές, χωρίς καμία προειδοποίηση ή διαβούλευση με τους εργαζόμενους.

Έτσι, 40 ακόμη συνάδελφοι μας οδηγούνται στην ανεργία, ενισχύοντας τον αριθμό των ανέργων και τα ποσοστά ανεργίας στον χώρο μας, με την Astra Zeneca να είναι μια από τις εταιρείες που έχουν προχωρήσει και στο παρελθόν σε μαζικές απολύσεις στον χώρο του φαρμάκου.

Όπως έχουμε τονίσει σε κάθε κύμα  μαζικών απολύσεων στο παρελθόν, αν οι εταιρείες θέλουν να διασφαλίσουν την υψηλή κερδοφορία, εκμεταλλευόμενες τις εργασιακές συνθήκες που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια με την λαίλαπα των μνημονίων, εμείς οφείλουμε να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας και την αξιοπρέπεια του χώρου μας και των συναδέλφων και συναδελφισών μας.

Καλούμε την εταιρεία ASTRA ZENECA να ανακαλέσει ΑΜΕΣΑ όλες τις απολύσεις. Αν δεν το κάνει, θα κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας σε συντονισμό με όλα τα Σωματεία του χώρου μας και των εργαζομένων στον χώρο της υγείας, τα Εργατικά Κέντρα και κοινωνικούς φορείς, ενημερώνοντας παράλληλα και μέσω του Τύπου για τις πρακτικές αυτές.

Παράλληλα, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους απολυμένους συναδέλφους και την στήριξη μας με όποιο τρόπο χρειαστεί.

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΦΕΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

 

 

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ

 

 

 

Last modified on Κυριακή, 11 Ιανουάριος 2015 22:57
Login to post comments

Ακολουθήστε μας

Newsletter

Επισκέπτες

Έχουμε 191 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση