Δελτίο τύπου της ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ για το ΤΕΑΥΦΕ

Rate this item
(1 Vote)

ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ το ΑΥΤΟΝΟΜΟ και ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ του ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ μας ΤΑΜΕΙΟΥ

          Συνεχίζονται εντεινόμενες οι απαράδεκτες παρεμβάσεις από υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε κοινή γραμμή με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Διοίκησης και τους «δικούς» του ανθρώπους στα 2  Ταμεία!!           Οι στόχοι προφανείς: Ο έλεγχος των  Διοικήσεων  και τα πάνω από 200 εκατομμύρια των αποθεματικών τους !!!

         Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ μας είχε προειδοποιήσει για το απαράδεκτο των παρεμβάσεων με επιστολή της την Διεύθυνση Κοινωνικών Ασφαλίσεων και προσωπικά την Διευθύντρια της Υπηρεσίας επαγγελματικής ασφάλισης από τον Ιούνιο !!!
        Αυτοί όμως αντί να παραμείνουν στο ρόλο τους σαν ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ του αυτόνομου κι αυτοδιοίκητου του ΤΑΜΕΙΟΥ μας συνέχισαν να ασκούν πιο έντονες και απροκάλυπτες πιέσεις που εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του!!!!

      Α)  Έφτασαν στο σημείο με γνωμοδότηση της υπηρεσίας τους στις 14/8 να απορρίψουν τη πρόθεση της προσωρινής διοικούσας επιτροπής(ΠΔΕ) του ΤΑΥΦΕ(κλάδος πρόνοιας) για την αντικατάσταση του παραιτηθέντος Αντιπροέδρου με τον νόμιμα εκλεγμένο εκπρόσωπο μας στο ΤΑΜΕΙΟ από το 8ο τακτικό μας συνέδριο και Γενικό Γραμματέα της οργάνωσης μας  !
         Δεν έμειναν όμως εκεί, πιέζουν με ανυπόστατη επιχειρηματολογία στην πρόκληση ΑΜΕΣΩΝ εκλογών μετά από μόλις 8 μήνες από τον διορισμό της ΠΔΕ και ενώ εκκρεμούν σοβαρότατες ενέργειες που πρέπει να προηγηθούν όπως ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του ΤΑΜΕΙΟΥ, ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ επενδύσεων, η επιλογή του διαχειριστή  η σημαντικότατη απόφαση αν θα ακολουθήσουμε διανεμητικό σύστημα προκαθορισμένων εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση (NDC) η κεφάλαιο-ποιητικό σύστημα παροχών καθώς και την διασφάλιση των εσόδων του !
              Δεν έμειναν όμως εκεί !!!
Β) Με άλλη τους γνωμοδότηση στις 22/9/14 προχώρησαν σε πίεση για εξαναγκασμό παραίτησης τον  Αντιπρόεδρο του ΤΕΑΥΦΕ (κλάδος σύνταξης) γιατί κατέθεσε αίτηση συνταξιοδότησης τον Αύγουστο παρότι η απονομή της θα καθυστερήσει περί τα 2 χρόνια!!! Γνωρίζοντας πως τα καθήκοντα του όπως ορίζονται από το καταστατικό είναι σοβαρά και πως η εμπειρία του 18 μήνες τώρα είναι ουσιαστική στη λειτουργία του ΤΑΜΕΙΟΥ καθώς έχει διοικητική εμπειρία και από άλλες θέσεις ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ όπως αυτή του ΙΦΕΤ  !!!
       Σε αυτή τη κατεύθυνση εγείρουν και θέμα νομιμότητας για τη συμμετοχή ενός ακόμη μέλους της 5μελους ΠΔΕ ,  συνταξιούχου και προέδρου της ενώσεως των συνταξιούχων του κλάδου μας που μάλιστα έχει διατελέσει επί χρόνια διευθύντρια του ενιαίου επικουρικού μας ΤΑΜΕΙΟΥ σαν ΝΠΔΔ με τεράστια εμπειρία !!!
Εδώ να επισημάνουμε πως η εν λόγω συνταξιούχος είχε εγκριθεί σαν ΕΠΑΡΚΕΣΤΑΤΗ από τους ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ που συνυπέγραψαν το ΦΕΚ ίδρυσης του Ταμείου μας ΝΠΙΔ με αριθμό φύλλου 412/22-2-13

                                  ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΟΜΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΕΣΑΝ !!!

       Με καινούργιο ανεκδιήγητη παρέμβαση  του Υπουργείου που προκλήθηκε από τον Νομικό Σύμβουλο του Ταμείου καταργείται στην ουσία η ΠΔΕ του ΤΕΑΥΦΕ με τον εξαναγκασμό σε αποχώρηση των δυο μελών που προαναφέραμε!!!!  

        Αυτοί οι ίδιοι που έδωσαν παράταση της θητείας των  ΠΔΕ και των δυο Ταμείων για 3 χρόνια πριν από λίγους μήνες με νέο ΦΕΚ, ξαφνικά ξύπνησαν και  πιέζουν για ΑΜΕΣΟΤΑΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ !!!
  
ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ?
          Όλες αυτές οι παρεμβάσεις εντάθηκαν από τη στιγμή που η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ μας άλλαξε διοίκηση από τις 23/2/14 βάζοντας σε θέση μειοψηφίας αυτούς που εξ ασκούσαν ασφυκτικό κι αδιαφανή έλεγχο στο ΤΑΜΕΙΟ μας !!!
Έγιναν μάλιστα απροκάλυπτες από τη στιγμή που η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ μας ζήτησε από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Διοίκησης (ΕΣΔ) των δυο ταμείων  ΤΕΑΥΦΕ & ΤΑΥΦΕ και πρώην πρόεδρο της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ μας να παραιτηθεί από κάθε θέση ευθύνης που κατείχε στα ταμεία όταν στις 29/5/14 το τριμελές εφετείο Αθηνών τον καταδίκασε πρωτόδικα σε 20 χρόνια φυλάκιση κατά συγχώνευση για τρείς κακουργηματικές πράξεις στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων που τόσο ταλάνισε την ελληνική κοινή γνώμη και τον κλάδο μας !!!
        Ζητήσαμε το αυτονόητο –να μην στοχοποιηθει το Επικουρικό μας Ταμείο από το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης πρωτόδικης  δικαστικής απόφασης και αντί γι αυτό βλέπουμε ένα περίεργο και ύποπτο εναγκαλισμό των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου με αυτούς που εκπροσωπούν ότι πιο "παλιό" και «επικίνδυνο» σε νοοτροπία υπάρχει!!!
         Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου ΕΡΓΑΣΙΑΣ & Κοινωνικών Ασφαλίσεων να πάρει θέση και να αποτρέψει την ωμή παρέμβαση των υπηρεσιακών του παραγόντων από τα της διοικητικά  του ΤΑΜΕΙΟΥ μας αφήνοντας το απρόσκοπτο στην προετοιμασία και οργάνωση ενός πραγματικά αυτοδιοίκητου και αυτόνομου ΤΑΜΕΙΟΥ με παραδειγματική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ λειτουργία !!
         Καλούμε να τους εγκαλέσει  για τον ώμο εναγκαλισμό  με όσους πρεσβεύουν με τις πράξεις και τις παραλήψεις τους την επικίνδυνη νοοτροπία "τσιφλικιού" που τους διακατέχει. Την καλούμε να παψει να παίζει  με  αυτές τις παρεμβάσεις και με τα ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ του ΤΑΜΕΙΟΥ μας που τροφοδότησαν δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένων και συνταξιούχων του κλάδου μας 70 χρόνια τώρα από τα δύσκολα χρόνια της κατοχής (1943)!!
            Καλούμε την αξιωματική αντιπολίτευση καθώς και τα υπόλοιπα δημοκρατικά κόμματα να πάρουν σαφέστατη θέση και να υπερασπιστούν το ΤΑΜΕΙΟ και τα ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ μας από την διαφαινόμενη επιβουλή τους !
           Δε θα επιτρέψουμε όσα δεν κατάφερε ο νόμος Κουτρουμανη να το καταφέρουν τέτοιου είδους μεθοδεύσεις !!!
         Καλούμε επίσης ΟΛΟΥΣ τους ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ και ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ του κλάδου, τους συναδέλφους μας και ΟΛΕΣ τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να σηκώσουν το ανάστημα τους σε αυτές τις ωμές παρεμβάσεις !!!

        Η Ομοσπονδία μας θα εγγυηθεί την ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ και την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ καθώς και την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ των Επικουρικών μας Ταμείων αίτημα όλου του κλάδου από δεκαετίες!!!

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΘΥΜΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!

                                                Η διοίκηση της ΠΟΙΕ-ΦΣΕ

Login to post comments

Ακολουθήστε μας

Newsletter

Επισκέπτες

Έχουμε 159 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση