Αδιέξοδο στις επαφές για την ΣΣΕ

Rate this item
(1 Vote)

ΝΕΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΣΦΕΕ ΣΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΣΣΕ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Την Δευτέρα 28/04/2014 έγινε για άλλη μια φορά άκαρπη συνάντηση ανάμεσα στον ΣΦΕΕ και σε αντιπροσωπείες της ΠΟΙΕ και της ΟΕΦΣΕΕ για την ανανέωση των ΣΣΕ Ιατρικών Επισκεπτών και φαρμακοϋπαλλήλων. Η διαπραγματευτική ομάδα της Ομοσπονδίας μας αποτελείτο από τον Πρόεδρο της ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ  Σταύρο Νουχάκη, τον Γενικό Γραμματέα Αντώνη Κατραμαδάκη, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο Κώστα Κωστούρο, τον Γενικό Γραμματέα του ΕΚΑ Στάθη Τραχανατζή, τον Πρόεδρο και τον Γενικό  Γραμματέα του Συλλόγου Ι.Ε. της Αθήνας  Σωκράτη Λάμπο & Δημήτρη Τσιαπή αντίστοιχα.

 Αυτήν την φορά δεν τηρήθηκαν ούτε τα προσχήματα.

Οι εργοδότες αρνήθηκαν να μπουν στην ουσία της συζήτησης δηλώνοντας αδυναμία να ξεπεράσουν  την αντίθεση κάποιων (ποιων?) Εταιρειών-μελών του συνδέσμου στην προοπτική της υπογραφής ΣΣΕ.

Δεν κρύφτηκαν πίσω από τον ΣΕΒ, απλά δήλωσαν ανέτοιμοι να υπογράψουν οτιδήποτε παραπάνω από ένα απλό ευχολόγιο.

Είναι φανερό ότι επικαλούμενοι την πολιτική «ρευστότητα» ανοίγουν τον δρόμο στην πλήρη εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής στον χώρο του φαρμάκου με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και μισθούς πείνας!

 Ήδη αφού ευλόγησαν τα γένια τους αποδίδοντας βραβεία «καλύτερου εργασιακού κλίματος» στους πρωταθλητές της συρρίκνωσης της αγοράς και των ίδιων των Εταιρειών τους, προχωρούν στην επιβολή εξατομικευμένων σχέσεων εργασίας!

Ο δρόμος άνοιξε σαν συνέχεια της αποδιάρθρωσης  του συστήματος των συλλογικών συμβάσεων , οι «πρωτοπόροι» και οι «τολμηροί» που ξεκίνησαν βρέθηκαν…. και… όσοι πιστοί προσέλθετε! 

Για την ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ αυτή η εξέλιξη δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία».  Από το προηγούμενο Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας τον Φεβρουάριο του 2011 διακηρύξαμε την ανάγκη ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής και αυτών που την στηρίζουν! Αν κάποιοι θέλουν να εμφανίζονται Βασιλικότεροι της τρόικας και των υπηρετών της τόσο το χειρότερο γι αυτούς!

ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ  ΘΕΛΟΥΝ  ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ Η ΑΓΟΡΑ ΣΕ ΖΟΥΓΚΛΑ ΟΠΟΥ ΕΝΑΣ – Ο ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ- ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΘΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ!!     

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ!!

 Στην Πανολομέλεια της Ομοσπονδίας το Σάββατο 10 Μαΐου θα συζητήσουμε αναλυτικά την τακτική μας και τους τρόπους αντίδρασης. Ήδη ο Σύλλογος της Αθήνας έχει ζητήσει συνάντηση με διοικήσεις Εταιρειών που προχωρουν σε υπογραφή ατομικών συμβάσεων και προγραμματίζει ΓΣ για να κλιμακώσει την αντίδραση!

                Η Ομοσπονδία θα συναντηθεί και με άλλες εργοδοτικές οργανώσεις και θα αναζητήσει συμμάχους στις κοινωνικές δυνάμεις του ΜΕΤΩΠΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και στις πολιτικές δυνάμεις που αντιστρατεύονται τα μνημόνια!

-          Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ!

-          ΣΣΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ- ΦΑΡΜΑΚΟΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ- ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ

 

Η Ε.Ε. της ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ     

Last modified on Τρίτη, 06 Μαϊ 2014 23:01
Login to post comments

Ακολουθήστε μας

Newsletter

Επισκέπτες

Έχουμε 6 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση