Ψήφισμα συμπαράστασης στους απεργούς της Ελλ. Χαλυβουργίας

Rate this item
(1 Vote)

Ψήφισμα συμπαράστασης στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας

Το Δ.Σ. του Σωματείου Ιατρικών Επισκεπτών Βορείου Ελλάδος εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε., ενάντια στις απολύσεις και στην προσπάθεια κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων. Οι εργάτες της ελληνικής Χαλυβουργίας δεν έσκυψαν το κεφάλι. Εδώ και τρείς σχεδόν μήνες, βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση.
Η απάντησή τους στο εκβιαστικό δίλημμα της εργοδοσίας και η ηρωική στάση τους είναι από μόνη της μια πρώτη νίκη, παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους.
Οι απολύσεις εργαζομένων σε όλους τους τόπους δουλειάς του ιδιωτικού τομέα είναι σε καθημερινή βάση. Το ίδιο και οι αξιώσεις των εργοδοτών για μειώσεις μισθών. Ετοιμάζονται χιλιάδες απολύσεις και στο δημόσιο Τομέα.
Ο λαός της χώρας μας δέχεται μια ανελέητη επίθεση για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων, για να σωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και το καπιταλιστικό σύστημα.
Η αντίσταση κατά των εργοδοτικών αξιώσεων και των αντεργατικών σχεδίων της νέας κυβέρνησης των μονοπωλίων, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ., είναι η μόνη επιλογή που πρέπει να έχουν σήμερα οι εργαζόμενοι.
Η πάλη για να παρθούν πίσω οι απολύσεις, για να ανατραπεί αυτή η πολιτική είναι μονόδρομος.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Login to post comments

Ακολουθήστε μας

Newsletter

Επισκέπτες

Έχουμε 16 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση